Webdesignidee 12.5 jaar

Dit interview staat in weekblad de Contact Bronckhorst in week 39 2021

Webdesignidee bestaat 12.5 jaar!

Webdesignidee is opgericht op 1 april 2009 en bestaat op 1 oktober alweer 12.5 jaar. Dit is natuurlijk een mooie mijlpaal die wel even wat aandacht verdiend. Daarom een interview met de eigenaresse Silvie Bergervoet.

Hoe kwam je op het idee om Webdesignidee te beginnen?

Ik was al jaren bezig met websites maken en ben zelfs in 1999 al begonnen met de eerste stappen.

In die tijd was ik vooral bezig met codes met de hand invoeren tot ze een webpagina vormden.

Later ontdekte ik dat er programma's waren die dat werk voor je konden doen. Die programma's werden steeds geavanceerder. En daardoor kwam ik op een punt om van mijn hobby mijn beroep te maken.

Wat is er nu anders dan 12.5 jaar geleden?

Twaalf en een half jaar geleden was de techniek natuurlijk nog niet zo ver als nu. Wel kon ik iets dat ik in mijn hoofd had omzetten naar een website. Dat kan nu niet meer omdat je vast zit aan dat websites die met alle schermen mee moeten bewegen. Dit komt door de opmars van de smartphone, want ook op een telefoon moet een website leesbaar zijn, goed werken en er ook nog eens goed uitzien. De mogelijkheden zijn daardoor beperkter. Nog steeds kan ik wel creatief zijn, maar dit is minder dan jaren geleden.

Dus er is veel veranderd?

Nou en of! Eigenlijk werk ik nu op een heel andere manier, niet meer te vergelijken met toen. Bovendien is beveiliging en gegevensbescherming erbij gekomen. Websites moeten aan veel meer eisen voldoen.

Ook maak ik al bijna vanaf het begin grafische ontwerpen, en hier kan ik heel creatief bezig zijn. Later kwam daar ook het schrijven van teksten bij. Klanten hebben daar moeite mee dus kan ik daarmee helpen.

Welke opdrachten heb je zoal gedaan?

Ik heb ontzettend veel websites gemaakt met veel verschillende onderwerpen. Een paar voorbeelden: een kasteel, een kleiduivenschietbaan, de Keijenborgse kermis, bouwbedrijven, een Formule 1 website, kapperszaken, sportverenigingen, restaurants en nog veel meer.

Allemaal leuk om te doen, en je steekt er op veel gebieden ook wat van op. Ik verdiep me altijd in het bedrijf om een goed en compleet beeld te vormen.

Hoe zie je de toekomst?

De techniek blijft veranderen daar ontkom je niet aan.  Dus zal ik steeds bij moeten leren. Het grote werk zoals webwinkels en andere complexe websites laat ik over aan internetbureaus met meer mensen in dienst. Veelzijdig zijn is goed maar je kan niet alles weten en dat moet je ook niet willen want dat groeit het boven je hoofd. Ik blijf websites maken voor ZZpers, MKB, verenigingen en instellingen. Grafisch werk blijf ik ook doen, zoals logo's of folders ontwerpen.

Onderhoud aan websites blijft ook nodig, ik neem bij veel klanten dit werk uit handen omdat ze daar geen tijd of kennis voor hebben.

Mocht iemand belangstelling hebben voor een website of grafisch werk? Ze kunnen vrijblijvend bellen voor en afspraak, ik sta ze graag te woord.