Tips voor thuisblijven

Na de extra corona maatregelen gaat het allemaal nog wat langer duren en zullen we nog meer in onze huizen moeten leven.

Ik heb wat tips bedacht die ik zelf toepas:

Tip 1: agenda

Mijn agenda heb ik leeggehaald alle afspraken voor de komende tijd verwijderd zodat dit niet zo confronterend is.

Tip 2 Dagindeling

Omdat je nu waarschijnlijk wat anders moet leven: maak een vaste dagindeling. Daarin staat een beweeguurtje, huishoudelijke klussen, extra klussen waar je normaal niet aan toe komt, thuiswerkuren en ook relax-time met bijvoorbeeld puzzelen of spelletjes.

Tip 3: Extra klussen

Wandel je huis eens door en schrijf op wat je zou kunnen aanpakken, bijvoorbeeld de zolder opruimen of de papierwinkel eens nakijken en opruimen.

Tip 4: Bewegen

Blijf bewegen, nu we niet naar de sportschool of sportvereniging kunnen is het wel belangrijk te blijven bewegen. Op tv en internet zijn elke dag work-outs te zien die je in je huiskamer kunt meedoen. Pak een matje of vloerkleedje en een paar flesjes met water als gewichtjes en je hebt al genoeg om te kunnen sporten. Wandelen of fietsen buiten mag gelukkig nog maar blijf uit de buurt van andere mensen.

Tip 5: Eten

Eet op tijd. Gewoon ontbijten en lunchen op een vast tijdstip en neem lekker de tijd om te koken

Tip 6: eenzamen

Denk aan de mensen die je kent en alleen wonen. App of bel ze, stuur foto's of stuur ze een kaartje per post.

Tip 7: Houseparty!

De app ‘Houseparty’ is erg in opmars. Met deze app kun je met meerdere mensen tegelijk videobellen en samen leuke spelletjes doen. Je maakt een account aan en je kunt connecten via facebook zodat je kunt zien wie de app heeft. https://houseparty.com/

https://houseparty.com

We zullen ons erg aan moeten passen de komende tijd.
Niet gemakkelijk maar we doen het voor onze en iedere gezondheid.

Het heeft ondanks alles als voordeel dat we uit ons drukke leven worden gerukt en meer tijd hebben om na te denken en te relativeren. Niet alles is maakbaar en we hebben niet alles in onze handen. Maar we kunnen het! Aanpassen, dat is de clou in alles en vooral in het naleven van de vreemde regels die we nu moeten volgen.